Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

13 Octombrie 2015
Vizualizari: 869
Comentează add

În Camera Deputaţilor este aşteptat, în această după-amiază, votul final asupra proiectului de lege prin care se alocă un miliard de euro pentru refacerea sistemului de irigaţii.

Proiectul pentru refacerea sistemului de irigaţii, în Camera Deputaților

angela-matei

Foto: wikipedia.org.

Este a doua încercare a ministrului agriculturii de a obţine sprijinul parlamentarilor pentru această finanţare.

După ce proiectul iniţial a fost respins de plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterilor de astăzi toate grupurile parlamentare şi-au anunţat susţinerea pentru noul proiect.

După ce proiectul de lege pentru refacerea sistemului de irigaţii nu a fost adoptat de Camera Deputaţilor, ministrul agriculturii a venit cu o nouă soluţie pentru acordarea acestei finanţări.

Daniel Constantin, care este şi deputat, a depus amendamente la un alt proiect care vizează activităţile de îmbunătăţiri funciare. Astfel, pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii se acordă un miliard de euro pentru următorii cinci ani, iar prima tranşă de 145 de milioane este prevăzută pentru 2016.

Ministrul agriculturii a anunţat că în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor va fi detaliată şi acordarea acestor investiţii.

De altfel, în cadrul dezbaterilor, majoritatea parlamentară a fost de acord şi cu introducerea unui amendament privind obligaţia prezentării unei strategii, iar PNL a subliniat, prin vocea deputatului George Scarlat, că proiectul este unul esenţial pentru agricultură.

"Noi, astăzi, PNL, vom susţine acest proiect de lege pentru că este necesar agriculturii alături de cadastru.

"Dar domnul ministru, până la ora votării acestui proiect, să-şi ia angajamentul că va prezenta această strategie", a spus George Scarlat.

Şi deputatul Kelemen Attila a reafirmat susţinerea acordată de către UDMR.

"Natura, Dumnezeu, poate, ne-a învăţat, în ultimii ani, că avem nevoie stringentă de acest sistem de irigaţii şi desecări.

"Ţara are nevoie de această lege, UDMR-ul, şi data trecută, a susţinut acest proiect de lege şi vom susţine şi vom vota şi de această dată", a spus Kelemen Attila.

Proiectul de lege a fost votat pe articole şi va primi votul final al Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, în această după-amiază.

De menţionat că la dezbatere a asistat, astăzi, şi un grup de aproximativ 30 de fermieri.


Etichete Camera Deputatilorvot finalrefacerea sistemului de irigatiiministrul agriculturiiDaniel COnstantinPNLGeorge ScarlatUDMRKelen Attilafermieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live