Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

12 Mai 2015
Vizualizari: 683
Comentează add

Senatul a respins cererea de reexaminare a Codului Silvic şi a adoptat legea cu voturile parlamentarilor PSD şi UDMR în forma iniţială.

Proiectul noului Cod Silvic intră în dezbaterea deputaţilor

iulia-gherman

Foto: Arhivă. 

Proiectul noului Cod Silvic, retrimis în Parlament de Preşedintele Klaus Iohannis, intră astăzi în dezbaterea deputaţilor.

Membrii comisiei pentru agricultură şi silvicultură, împreună cu cei din comisiile de mediu şi juridică au programată o şedinţă comună în care vor analiza prevederile pentru care a fost solicitată reexaminarea.  

În cererea de reexaminare a legii, şeful statului subliniază că obligativitatea întocmirii amenajamentelor silvice doar pentru proprietăţile din fondul forestier mai mari de 10 hectare este o măsură discriminatorie şi poate atrena accelerarea tăierii pădurilor din fondul forestier.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat totodată că introducerea pragului maxim de 30% la achiziţie sau procesarea lemnului din fondul forestier naţional şi dreptul de preemţiune acordat producătorilor din industria mobilei la cumpărarea de masă lemnoasă afectează principiile libertăţii economice şi contractuale.

Astfel, prin introducerea unei limitări arbitrare în activitatea operatorilor economici care ar genera dezavantaje pentru pentru unii şi avantaje pentru alţii, România ar putea fi acuzată că încalcă obligaţiile pe care şi le-a asumat ca stat membru al Uniunii Europene - mai spune şeful statului.

Senatul a respins cererea de reexaminare a Codului Silvic şi a adoptat legea cu voturile parlamentarilor PSD şi UDMR în forma iniţială.

Ultimul cuvânt aparţine însă plenului Camerei Deputaţilor care va da foarte probabil mâine votul decizional asupra solicitărilor cerute de preşedintele Klaus Iohannis.  

Consiliul Concurenţei a anunţat astăzi că a trimis o solicitare Comisiei Europene pentru o opinie cu privire la posibila introducere a unei limitări a volumului de masă lemnoasă ce poate fi achiziţionat de o companie.

Nu ne opunem acestei legi şi nici măsurilor de limitare a tăierilor ilegale, avem însă obiecţii referitoare la unele reglementări care - deşi introduse cu bune intenţii, riscă să încalce legislaţia europeană şi pot atrage sancţiuni, arată preşedintele Consiliului Concurenţei într-un comunicat.


Etichete proiectul noului Cod SilvicdeputațisenatoriretrimitereKlaus IohannisConsiliul Concurenței

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live