Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

22 Octombrie 2012
Vizualizari: 1651
Comentează add

Proiectul normelor metodologice pentru aplicarea TVA la încasarea facturii de la 1 ianuarie 2013 stabileşte grupele de contribuabili plătitori de TVA şi categoriile excluse.

Proiectul normelor de încasare a TVA, publicat de Finanţe

ioana-dogaru

Foto: Arhivă.

Ministerul finanţelor publice a publicat proiectul normelor metodologice pentru aplicarea TVA la încasarea facturii, de la 1 ianuarie 2013.

Proiectul aduce o serie de clarificări privind categoriile de contribuabili care vor aplica noul sistem şi regulile aplicabile persoanelor impozabile la calcularea plafonului cifrei de afaceri, informează Agerpres.

Aceste norme clarifică situaţia persoanelor excluse de la aplicarea sistemului TVA la încasare, indiferent de cifra de afaceri realizată, respectiv neplătitorii de TVA.

Documentul stabileşte şi persoanele impozabile care au sediul activităţii economice în afara României, dar care sunt stabilite în România printr-un sediu fix fără personalitate juridică, cum sunt sucursalele şi persoanele impozabile nestabilite în România, dar care sunt înregistrate în România în scopuri de TVA, direct sau prin reprezentant fiscal.

Proiectul normelor de aplicare a TVA la încasarea facturii

Pentru administrarea corectă a sistemului TVA la încasare acesta va fi aplicat numai persoanelor impozabile care au sediul activităţii economice în România, potrivit ministerului finanţelor.

Facturile pe suport de hârtie şi facturile electronice vor fi tratate în acelaşi mod.

Noile norme pun accentul pe faptul că facturile trebuie să reflecte livrările reale şi, prin urmare, ar trebui garantate autenticitatea, integritatea şi lizibilitatea acestora.

În proiect se mai precizează că autenticitatea şi integritatea facturilor electronice pot fi garantate prin utilizarea anumitor tehnologii existente, precum schimbul electronic de date şi semnăturile electronice avansate.


Etichete TVAnormefinanţeMFPproiect

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live