Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 01 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Marilena Frâncu

5 Octombrie 2017
Vizualizari: 2910
Comentează add

Proiectul își propune în primul rând, facilitarea femeilor la îngrijire maternă, urmată de elaborarea unui program de instruire pentru personalul medical, într-o plaformă online.

Proiectul "Mame pentru Viață. Viață pentru mame" Proiectul "Mame pentru Viață. Viață pentru mame" - Conține audio

marilena-francu

Foto: Marilena Frâncu.

Prin programul Mame pentru Viață. Viață pentru mame, Fundația World Vision România a oferit mai multor jurnaliști, săptămâna trecută, oportunitatea de a descoperi barierele pe care le întâmpină femeile însărcinate din România rurală, în accesarea serviciilor medicale.

Pe parcursul unei zile, jurnaliștii au vizitat câteva gospodării din comuna Stoilești, județul Vâlcea și au putut  discuta cu femeile vulnerabile din comunitate, cunoscându-le experiențele concrete de maternitate și au asistat la o masă rotundă cu persoanele cheie din comună.

Marilena Frâncu a participat la acest eveniment, pe care l-a prezentat în reportajul ce urmează.

AUDIO: Reportaj.


Locul 1 pe care țara noastră încă îl ocupă în rândul Uniunii Europene la mortalitatea infantilă și maternă a determinat pe cei de la Fundația World Vision România să demareze în urmă cu un an și jumătate, proiectul Mame pentru Viaţă. Viaţă pentru mame.

Proiectul își propune în primul rând, facilitarea femeilor la îngrijire maternă, urmată de elaborarea unui program de instruire pentru personalul medical, într-o plaformă online, dar și consolidarea capacității autorităților locale și centrale de a furniza servicii de sănătate adaptate nevoilor femeilor vulnerabile.


Proiectul a ajuns miercuri, 4 octombrie, la Palatul Parlamentului, în fața unor membri ai comisiilor de sănătate, a autorităților sanitare, a specialiștilor și a tuturor celor implicați, la un moment de bilanț.

AUDIO: Reportaj.


Etichete reportajele rramame pentru viatafundatia world vision romaniafemei insarcinateservicii medicalecomuna stoilestivalceapalatul parlamentului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live