Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

12 Octombrie 2015
Vizualizari: 1415
Comentează add

Proiectul legii salarizării personalului bugetar ar urma să se găsească pe ordinea de zi a guvernului în şedinţa de miercuri, potrivit anunţului premierului de acum două săptămâni.

Proiectul legii salarizării ar putea fi aprobat miercuri de guvern

alin-serbanescu

Foto: gov.ro.

Proiectul legii salarizării personalului bugetar ar urma să se găsească pe ordinea de zi a guvernului în şedinţa de miercuri conform anunţului pe care premierul Victor Ponta l-a făcut în urmă cu două săptămâni.

La acea dată guvernul se afla în plin proces de negociere cu sindicatele pentru a stabili forma finală a proiectului legii salarizării personalului bugetar.

Potrivit declaraţiilor premierului se doreşte ca legea să fie aplicată de anul viitor dacă actul normativ va fi adoptat de parlament şi promulgat de preşedintele României.

Proiectul de lege ar urma să prevadă, printre altele, ca numărul claselor de salarizare din sistemul bugetar să fie redus de la 111 la cinci, după cum declara recent ministrul muncii, Rovana Plumb.

Prin noua lege, salariile de bază pentru fiecare clasă ar putea să fie determinate ca valori nominale folosindu-se un coeficient în valoare de 800 de lei, corespunzător salariului minim brut pe ţară la data de 1 iulie.

Diferenţa dintre două clase de salarizare sucesive ar fi păstrată la 2,5%.

Se mai intenţionează corelarea remuneraţiei cu nivelul studiilor şi includerea unei componente motivaţionale în salariu.

Totuşi, în şedinţa de miercuri executivul ar urma să discute şi despre propunerea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici care a anunţat intenţia de a scuti inclusiv persoanele fizice de plata unor dobânzi şi penalităţi.

Statul ar urma să reducă suplimentar o pare din dobânzi, iar contribuabili ar plăti astfel doar o dobândă egală cu cea la care se împrumută acum România de pe pieţele internaţionale.

Dacă executivul va aproba acest act normativ, contribuabilii care înregistrează la 30 septembrie 2015 datorii către bugetul de stat vor fi scutiţi de penalizări de întârziere în cazul în care achită până la 31 martie 2016 obligaţiile principale de plată, iar până la 30 iunie dobânzile aferente. 


Etichete legea salarizării personalului bugetarşedinţă de guvernVictor Pontaclase de salarizareRovana Plumbamnistie fiscală extinsăEugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live