Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Octombrie 2018
Vizualizari: 473
Comentează add

Guvernul se reuneşte în şedinţă astăzi, începând cu ora 15:00, şi ar urma să discute despre proiectul legii pensiilor.

Proiectul legii pensiilor, pe agenda guvernului

radiojurnal

 

Guvernul se reuneşte în şedinţă astăzi, începând cu ora 15:00, şi ar urma să discute despre proiectul legii pensiilor.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la un post de televiziune că noua lege a pensiilor va rezolva inechităţile din sistem şi niciun pensionar nu va pierde bani. Până în anul 2021, când va fi aplicată noua formulăde calcul, punctul de pensie va creşte la 1875 de lei, de la 1100, cât este în prezent.

Ministrul muncii a spus că toate pensiile vor fi recalculate şi verificate, un proces amplu care necesită timp şi resurse umane.

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că noua legislaţie se va aplica treptat, iar impactul bugetar va ajunge la 81 de miliarde de lei în 2022.

Ea a amintit că la recalcularea pensiilor vor fi luate în considerare primele salariale şi alte bonusuri şi a dat asigurări că guvernul nu va introduce noi taxe pentru a plăti pensiile: 

Lia Olguţa Vasilescu: Nu se taie de undeva şi nu trebuie să introducem noi taxe pentru această lege. PIB-ul creşte în fiecare an. Noi am lucrat pe datele Comisiei Naţionale de Prognoză care se referă la următorii patru ani de zile şi de altfel avem, începând de ieri, şi avizul Ministerului de Finanţe, avizul de la Justiţie a venit foarte târziu şi a trebuit să preluăm observaţiile să le introducem în lege. În acest moment, legea intră în dezbaterea CES-ului şi după aceea poate să intre astăzi în şedinţa de guvern.


Etichete Proiectul legii pensiiloragenda guvernuluiministerul munciiolguta vasilescupensionari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live