Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

30 Iulie 2017
Vizualizari: 1212
Comentează add

Specialiştii care participă cu proiectul laserului de mare putere de la Măgurele la Expoziţia Mondială de la Astana, în Kazahstan, se întorc acasă.

Proiectul laserului de la Măgurele, prezentat la Astana

andreea-marin

 Foto: Andreea Marin

Specialiştii care participă cu proiectul laserului de mare putere de la Măgurele la Expoziţia Mondială de la Astana, în Kazahstan, se întorc acasă.
 
Săptămâna aceasta, în cadrul evenimentului, a fost marcată Ziua României şi au avut loc întrevederi în cadrul cărora s-a discutat despre relaţiile bilaterale din ţara noastră şi Kazahstan.
 
Un reportaj de transmis de trimisul nostru special Andreea Marin:
 
Reporter: Cercetătorii români care lucrează la proiectul laserului de mare putere de la Măgurele se întorc acasă, cu speranţa unor viitoare colaborări şi investiţii străine - spune directorul său general, academicianul Nicolae Zamfir:
 
Nicolae Zamfir: Suntem onoraţi; ne-a şi obligat. Am făcut toate eforturile să ieşim cât mai bine şi să ne integrăm în această ofertă a României de colaborare internaţională în domeniul cercetării ştiintifice. Schimb mondial de valori.
 
Reporter: Şi expoziţia de la Astana poate reprezenta un prim pas către atragerea de noi contracte şi investiţii care să se dovedească profitabile pe termen lung - completează comisarul pentru secţiunea România de la Expo Astana 2017 Mihai Dedeiu:
 
Mihai Dedeiu: Pentru domeniul afacerilor, cât şi pentru Guvernul României este într-adevăr o promovare deosebită. Aşa cum am mai spus, nu este un târg comercial,  dar sunt foarte, foarte convins că vor urma contracte care înseamnă mult pentru economia românească.
 
Reporter: Dar investiţiile se aşteaptă şi în alte domenii, cum de altfel se aşteaptă şi oportunitatea ca noi oameni de afaceri români să pătrundă pe piaţa din Kazahstan - explică secretarul de stat de la Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat,
 
Stelică Fudulea: Domeniul în care pe noi ne interesează să devenim un partener real statului Kazahstan este domeniul IT, NS. Dacă vom avea şi alte investiţii eu sunt convins că sunt interesaţi dintr-un singur considerent: suntem foarte bine poziţionaţi geo-strategic, suntem poata lor de intrare în Europa.
 
Reporter: Perioada pe cere o încheiem acuma a fost susţinută intens de întrevederi politice cu mare potenţial în viitor - dă asigurări ambasadorul român la Astana, Cezar Armeanu.
 
Cezar Armeanu: Nivelul discuţiilor purtate a fost, credeţi-mă, foarte înalt. Am avut şansa să particip la discuţia tête-à-tête dintre cei doi miniştri de externe. De asemenea, întâlnirea bilaterală între membrii delegaţiilor celor două ţări a fost deosebit de consistentă.
 
Reporter: Expoziţia Mondială de la Astana rămâne deschisă pâna în 10 septembrie, iar macheta laserului de mare putere de la Măgurele va continua tot până atunci să atragă vizitori interesaţi de acest proiect la pavilionul românesc.

Etichete AstanaExpoziţia Mondială de la AstanaKazahstanlaserul de la Măgurele

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live