Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Cristea

10 Octombrie 2017
Vizualizari: 969
Comentează add

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader spune că a ţinut cont de propunerile venite de la CSM, asociaţile de judecători şi procurori şi societatea civilă

Proiectul de modificare a legilor justiţiei, trimis Comisiei de la Veneţia

alexandra-cristea

 

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, spune că este finalizat proiectul de lege prin care se modifică legile justiţiei, dar până să ajungă în Parlament va fi trimis şi Comisiei de la Veneţia pentru un punct de vedere.

Tudorel Toader: "Săptămâna aceasta definitivăm, cum spuneam, proiectul de lege. Am ţinut cont de multele propuneri, venite de la CSM, de la asociaţiile profesionale - magistraţilor, judecători, procurori, de la societate civilă.

Mai facem o lectură şi trimitem solicitare de aviz la Comisia de la Veneţia. Probabil în cursul zilei de astăzi voi face demersuri pentru a stabili exact momentul întrevederii cu prim-vicepreşedintele Comisiei, cu Timmermans.

Voi avea o discuţie aplicată cu dânsul pe fiecare soluţie, pe fiecare punct din proiectul de lege. Repet, vorbim de un proiect de lege de modificare a legilor justiţiei, a celor trei legi. Ministrul justiţiei este abilitat să facă acest proiect de lege, şi l-a făcut, dar ministrul justiţiei nu poate să decidă retragerea lui, pentru că iese din competenţa ministrului. Decizia va fi la Guvern şi la Parlament."

Tudorel Toader a mai precizat că până va fi primit avizul Comisiei de la Veneţia în legătură cu numirea procurorilor de rang înalt, proiectul de lege care modifică legile justiţiei poate fi discutat în Parlament, urmând să fie armonizat apoi cu recomandările Comisiei, a transmis redactorul Radio România Actualităţi, Alexandra Cristea.


Etichete Ministerul JustiţieiTudorel ToaderCSMComisia de la Veneţia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live