Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Caraculacu

2 Martie 2016
Vizualizari: 1327
Comentează add

Deputatul PNL, Dan Cristian POPESCU, a afirmat in emisiunea PROBLEME LA ZI că proiectul de modificare a Legii SRR- SRTv nu va rezolva situația TVR.

Proiectul de modificare a Legii SRR- SRTv ”nu va rezolva situația TVR” Proiectul de modificare a Legii SRR- SRTv ”nu va rezolva situația TVR” - Conține audio

victor-caraculacu

Foto: Alexandru Dolea

Deputatul PNL Dan Cristian POPESCU, membru in Comisia pentru cultura, arte si mass-media a Camerei Deputatilor, afirma astazi in emisiunea "PROBLEME LA ZI" ca Proiectul de lege care modifică Legea de funcţionare a Societăţilor Române de Radiodifuziune şi de Televiziune nu va rezolva actuala situatie a TVR. In opinia sa este necesara o analiza rapida a tuturor contractelor incheiate la nivelul acestei institutii.

Senatorul PSD, Alexandru CORDOS, afirma in emisiunea "Probleme la Zi", ca elementele de politizare nu ar trebui sa aiba loc in Consiliul de administratie al TVR, El preciza deasemenea ca sustine, cu anumite miodificari, Proiectul de lege care modifică Legea de funcţionare a Societăţilor Române de Radiodifuziune şi de Televiziune.

AUDIO: Probleme la zi.

Situatia buna a Radiodifuziunii este si un bun exemplu pentru modul in care trebuie rezolvata situatia de la TVR, afirma astazi in emisiunea Probleme la Zi, vicepresedintele ALDE - Gratiela GAVRILESCU. In opinia sa, cele doua instutii media vor obtine reultate doar sub conducerea unor foarte buni profesionisti, indiferent daca acestia provin sau nu din mediul politic. Ea preciza deasemenea ca parlamentarii trebuie sa ia o decizie, de comun acord, in ceea ce priveste functionarea celor doua institutii publice.

UNPR este de acord cu o parte dintre modificarile propuse pentru Legea de functionare a Radiodifuziunii si Televiziunii publice. Senatorul Haralambie Vochitoiu, liderul grupului UNPR din Senat. preciza deasemenea astazi in emisiunea Probleme la Zi, ca trebuie consultati specialistii din administratia si sindicatele celor doua institutii, pentru ca Parlamentul sa poata apoi lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. In opinia sa, functionarea celor doua institutii asigura dreptul de informare al cetatenilor romani si libertatea de exprimare, cu accent deosebit pe respectarea criteriilor de performanta.

Deputatul Szabó Ödön - vicelider al grupului UDMR din Camera Deputatilor preciza deasemenea astazi in emisiunea Probleme la Zi ca activitatea Radioului si Televiziunii Publice trebuie evaluata in mod separat iar activitatea celor doua institutii nu trebuie amestecata, problemele specifice TVR fiind cele care necesita o atentie deosebita. In opinia sa este necesar un consens politic parlamentar pentru a se regindi o noua structura a Televiziunii publice si pentru a reseta activitatea acestei institutii. In caz contrar spune deputatul UDMR, nici o echipa manageriala noua nu va putea rezolva problemele existente, precizind ca fara o decizie urgenta in sensul rezolvarii acestora, actuala situatie din TVR s-ar putea prelungi pe o perioada lunga de timp.

Liderul sindical Gabriel Chifu, de la Federaţia Publisind, a apreciat în emisiunea "Probleme la Zi" că aplicarea iniţiativei legislative ar putea avea consecinţe grave pentru Radioul Public.

El a ţinut să atragă atenţia că rezolvarea problemelor cu care se confruntă Televiziunea Română nu ar trebui să afecteze stabilitatea Societăţii Române de Radiodifuziune, unde managementul s-a dovedit eficient.

Ca variantă de lucru, Gabriel Chifu a propus verificarea modului în care s-au cheltuit banii la Televiziunea Publică şi identificarea celor responsabili pentru pierderile şi datoriile înregistrate.

Vă reamintim că proiectul de modificare a legii de organizare şi funcţionare a Radio-ului şi Televiziunii Publice a primit aviz din partea comisiei de muncă din Parlament.

Urmează să obţină avizul din partea comisiilor de buget şi juridică, pe baza cărora comisia de cultură va întocmi un raport. Iniţiativa a fost depusă în Parlament pentru a fi adoptată în procedură de urgenţă. 


Etichete exclusiv radioProiectul de modificare a Legii SRR- SRTv nu va rezolva situația TVRdeputatul PNLDan Cristian POPESCUsenatorul PSDAlexandru CORDOSvicepresedintele ALDEGratiela GAVRILESCUsenatorul UNPRHaralambie Vochitoiudeputatul UDMRSzabó Ödöngabriel chifupublisind

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live