Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2021
Vizualizari: 373
Comentează add

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a precizat că proiectul de modificare a legii offshore va fi pus în dezbatere parlamentară.

Proiectul de modificare a legii offshore va intra în dezbatere parlamentară

radiojurnal

 Ministrul Economiei, Virgil Popescu. Foto: Gov.ro.

Companiile din domeniul petrolului și gazelor naturale susțin că demararea investițiilor în Marea Neagră poate contribui la înlocuirea cărbunelui folosit în sistemul energetic, precum și la scăderea cu 60% a noxelor.
 
Directorul Federației Patronatelor din domeniu, Cătălin Niță, a explicat la o dezbatere că este nevoie ca legislația în domeniu să fie urgent modificată și estimează că aceste investiții vor aduce la bugetul de stat nouă miliarde de euro, bani care vor fi folosiți pentru alte proiecte naționale importante.
 
Cătălin Niță: 28% din ajutoarele de stat pentru redresare economică; 21% din investițiile totale preconizate la Cernavodă pentru următorii patru ani sau 35% din investițiile totale preconizate pentru Hidroelectrica sau ar putea substitui întregul necesar de cheltuieli pentru a finaliza autostrada A3, Transilvania şi autostrada A0, centura Bucureștiului sau s-ar putea face în totalitate  autostrada A7, Ploieşti-Focşani-Bacău-Suceava-Siret.
 
Realizator: La aceeaşi reuniune, ministrul energiei Virgil Popescu a precizat că proiectul de modificare a legii offshore va fi pus în dezbatere parlamentară și speră că acesta va fi adoptat în actuala sesiune legislativă.
 
(PH)
 

Etichete legea offshoreministrul energiei Virgil Popescu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live