Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

20 Mai 2015
Vizualizari: 935
Comentează add

Camera Deputaţilor a dat astăzi votul decizional proiectului de lege privind Codul Silvic, în forma iniţială adoptată de parlament şi au respins reexaminarea cerută de preşedinte.

Proiectul de lege privind Codul Silvic a fost votat în plenul Camerei

amalia-bojescu

Foto: Arhivă.

Plenul Camerei Deputaţilor a dat astăzi votul decizional proiectului de lege privind Codul Silvic, în forma iniţială adoptată de parlament.

Deputaţii au respins astfel cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a actului normativ şi pe cea a PNL, de retrimitere la Comisia de specialitate.

Fostul ministru al apelor şi pădurilor, deputatul PSD Doina Pană, spune că noul Cod Silvic oferă un cadru legislativ corect în concordanţă cu reglementările europene în domeniu, dar şi cu legea fundamentală a ţării.

"Nu este decât o luptă disperată ca acest Cod Silvic să nu intre în vigoare. Sub lozinca că, de fapt, încurajează defrişările, de fapt vor să perpetueze defrişările! Şi orice voce care spune altceva decât că acest Cod Silvic trebuie trimis înapoi şi promulgat este o voce care nu urmăreşte interesul naţional, ci interes de partid sau interes pecuniar!", a declarat Doina Pană.

Liberalii au solicitat retrimiterea cererii de reexaminare la comisiile de specialitate în vederea rediscutării Articolului 20, care impune întocmirea amenajamentelor silvice doar pentru proprietăţile de fond forestier mai mare de 10 hectare.

Solicitarea le-a fost însă respinsă.

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, spune că prevederile din Articolul 20 pun în pericol siguranţa cetăţenilor.

"Vrem rediscutarea Articolului 20, care permite practic hăcuirea pădurilor din România, fără niciun fel de amenajament, pentru orice proprietar de păduri, nu numai pentru cei care au astăzi sub 10 hectare, ci pentru orice proprietar de păduri care vrea să îşi taie pădurea îi dă cinci hectare fratelui, cinci hectare soţiei, zece hectare mai ştiu eu cui, finului, şi poate să taie fără niciun fel de amenajament", a spus Ludovic Orban.

Legea va merge către promulgare la preşedintele României.

Şeful statului nu mai poate întoarce actul normativ în parlament, dar îl poate ataca la Curtea Constituţională.

La începutul săptămânii, Klaus Iohannis a anunţat însă că nu intenţionează să apeleze la această variantă. 


Etichete Camera DeputaţilorPNLvotCodul Silvicarticolul 20exploatarea pădurilorKlaus IohannisreexaminareLudovic Orbanpromulgare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live