Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

10 Iulie 2020
Vizualizari: 885
Comentează add

Proiectul de lege privind carantinarea, la Comisia juridică a Senatului

alina-stanuta

 Foto Agerpres

Proiectul de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor în situații deosebite de risc epidemiologic a intrat pe traseul legislativ la Senat, care este for decizional în acest caz.

Documentul a fost adoptat ieri de Camera Deputaților cu majoritate de voturi.

În debutul discuției de astăzi din Comisia juridică, secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, explica faptul că legea vizează un spectru larg și solicita ca aceasta să intre în vigoare repede, în timp ce reprezentanții unor organizații nonguvernamentale au cerut o dezbatere mai amplă pentru că, arătau ei, chiar și forma rezultată de la Camera Deputaților încalcă unele drepturi și libertăți fundamentale.

Pe de altă parte, reprezentanții altor ONG-uri au explicat că orice amânare a intrării în vigoare a legii expune poporul român unui risc de contaminare mare.

Președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, declara că la discuțiile din comisie vor fi invitați reprezentanți ai CSM și a Ministerului Justiției, iar plenul Senatului se va reuni în fiecare zi, începând de mâine și până pe 15 iulie, pentru a putea da o lege aplicabilă, care să protejeze drepturile cetățenilor. Senatorii din comisie dezbat amendamentele.

(PH)

 


Etichete senatlegea carantinariirisc epidemiologic(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live