Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

9 Iulie 2020
Vizualizari: 794
Comentează add

Proiectul de lege privind carantina ajunge în plenul Camerei Deputaților

alina-stanuta

    Foto: Arhivă.

Proiectul de lege privind carantina şi izolarea, iniţiat de guvern, intră în această seară în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, în calitate de prim for sesizat.

Cu 24 de voturi 'pentru' şi o abţinere, proiectul de lege tocmai a trecut de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Discuţiile au decurs fără dezbateri, în contradictoriu, între putere şi opoziţie, după ce secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, declara că proiectul rezultat în urma discuţiilor cu cei implicaţi este un document valid, care permite autorităţilor să-şi îndeplinească în condiţii bune îndatoririle.

Este un proiect de lege care oferă un cadru general şi care a rezolvat - spunea Raed Arafat - problema detaşărilor personalului medical sau paramedical.

Astfel, este posibilă detaşarea prin ordin de ministru de comandant sau de către conducătorul instituţiei, pe o durată limitată de 30 de zile, aceasta fiind singura soluţie pentru a acoperi nevoile din anumite spitale, unde se constată deficit de personal.

Deputaţii din Comisia juridică au mai decis că persoanele care nu au respectat măsura de carantină la domiciliu sau în locaţia declarată au obligaţia de a suporta cheltuielile carantinării în spaţiile special desemnate.

Pentru persoanele asimptomatice, purtătoare de agent patogen, izolarea se va realiza la domiciliu sau locaţia declarată, cu excepţia situaţiilor în care, pe baza informaţiilor ştiinţifice se impune izolarea acestora în unităţile sanitare.

Documentul, după ce trece de votul Camerei Deputaţilor din această seară, va ajunge rapid la Senat, care este for decizional.

Cel mai probabil mâine documentul va fi dezbătut de senatori.

(PH)


Etichete proiectul de lege privind carantina şi izolareaCamera Deputaţilor(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live