Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

6 Martie 2017
Vizualizari: 831
Comentează add

Documentul elimină plafoanele de cheltuieli bugetare ale autorităţilor publice, precum şi sancţiunile prevăzute în Legea finanţelor.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017, adoptat de Senat

alina-stanuta

Foto: senat.ro.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 9 din acest an, privind unele măsuri bugetare, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, a trecut cu puţin timp în urmă de Senat în calitate de primă cameră sesizată.

Despre dezbaterile pe acest document, care elimină plafoanele de cheltuieli bugetare ale autorităţilor publice, are acum detalii în direct de la Palatul Parlamentului Alina Stănuţă.

Senatul a adoptat cu 64 de voturi pentru şi 41 împotrivă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 9/2017.

Documentul elimină plafoanele de cheltuieli bugetare ale autorităţilor publice, precum şi sancţiunile prevăzute în Legea finanţelor, prin care anajarea cheltuielilor se făcea numai în limita creditelor bugetare aprobate.

În timpul dezbaterilor din plenul Senatului, opoziţia a criticat documentul.

PNL, prin senatorul Carmen Hărău, a arătat că, prin această ordonanţă, guvernul nu mai are obligaţia să prezinte parlamentului valorile estimative ale creditelor bugetare sau de angajament pentru următorii trei ani şi nici să le publice în Monitorul Oficial.

Şi senatorul PMP Traian Băsescu menţiona că prin adoptarea acestui document se intenţionează suspendarea disciplinei în utilizarea banului public, în timp ce senatorul USR Raluca Presadă susţinea că Ordonanţa 9 va duce la o cheltuire nesăbuită a fondurilor publice.

În timpul dezbaterilor generale, reprezentanţii PSD şi ai ALDE nu au luat cuvântul. Documentul merge acum la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.


Etichete proiect de legesenatmasuri bugetare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live