Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mălina Negrea, Covasna

17 Aprilie 2011
Vizualizari: 2393
Comentează add

Şeful statului spune că introduce ideea de regiuni în proiectul de revizuire a Constituţiei dar că organizarea acestora trebuie să se bazeze pe criterii sociale şi economice, nu etnice.

Proiectul de Constituţie,"reorganizare pe bază de regiuni"

malina-negrea-covasna

Preşedintele României, Traian Băsescu. Foto: Sorin Lupşa / Administraţia prezidenţială.

Proiectul de modificare a Constituţiei României va fi trimis parlamentului după sărbătorile de Paşti, a declarat la Covasna preşedintele Traian Băsescu.

El a menţionat că proiectul va deveni public în prima decadă a lunii mai şi că "ar fi de dorit" ca referendumul pentru adoptarea noii Constituţii să fie organizat simultan cu alegerile din iunie 2012.

Şeful statului introduce ideea de regiuni în proiectul de Constituţie, menţionând însă că organizarea acestora trebuie să se bazeze pe criterii sociale şi economice, nu pe criterii etnice.

Parlamentul însă va decide dacă va accepta organizarea administrativă bazată pe regiuni, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a menţionat că optează pentru această reorganizare administrativ-teritorială din considerente de eficienţă şi pragmatism.

"Vă pot spune că în proiectul de modificare a Constituţiei eu introduc ideea de regiuni urmând ca prin lege să definim aceste regiuni. De ce optez pentru această organizare? Pentru că, în principiu, cred că diminuarea cheltuielilor aparatului de stat, fie că e vorba de aparatul central sau aparatul local, este la fel de importantă.", a precizat preşedintele Traian Băsescu.


Etichete Traian BăsescuConstituţieregiuniCOvasna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live