Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2021
Vizualizari: 356
Comentează add

Premierul Florin Cîţu a declarat că proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale urmează să ajungă în Parlament.

Proiectul de buget „urmează să ajungă în Parlament”

radiojurnal

Florin Cîţu. Foto. gov.ro

Premierul Florin Cîţu a declarat că proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale ar urma să ajungă astăzi în Parlament.

El a precizat că au fost aduse între timp câteva modificări cerute de Consiliul Legislativ. Florin Cîţu a explicat că Birourile Permanente reunite ale Parlamentului vor propune un calendar de dezbatere a acestor documente, calendar pe care îl doreşte accelerat.

În privinţa amendamentelor pe care PSD vrea să le depună, şeful Guvernului consideră că acestea ar putea scoate România din Uniunea Europeană. Potrivit lui Florin Cîţu, impactul bugetar ar fi de 6% şi ar duce deficitul la 13 procente din Produsul Intern Brut, lucru care nu este posibil.

Florin Cîţu: M-am uitat la sursa de finanţare şi, fără niciun fel de surpriză, vedem exact ce vrea să facă PSD cu România: vrea să o scoată din Uniunea Europeană, pentru că sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul Finanţelor - Acţiuni Generale plătim contribuţia la UE. De acolo vrea PSD să ia banii, să ne lase fără contribuţie la Uniunea Europeană, ca să ne scoată din Uniunea Europeană.

În ceea ce priveşte amendamentul propus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, prin care studenţii ar putea beneficia de 24 de călătorii gratuite, premierul este convins că orice amendament al colegilor săi va avea specificată şi sursa de finanţare în limita deficitului stabilit, de 7,1 procente.


Etichete (ii)bugetparlamentcitu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live