Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Matei

23 Octombrie 2019
Vizualizari: 300
Comentează add

Urmează acum trei săptămâni de conciliere între Parlament și Consiliu, în care fiecare dintre părți va prezenta propria viziune asupra proiectului de buget.

Proiectul de buget al UE pe anul 2020, adoptat de Parlament

cristian-matei

 Parlamentul European. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu.

Parlamentul European a adoptat astăzi proiectul de buget al Uniunii Europene pentru anul 2020, care include și alocarea a 50 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectaţi de pestă porcină africană, inclusiv cei din România.

Unele voci afirmă că este un buget bun, fiind mulțumiți că o cincime din fonduri vor merge către problemele de mediu sau că banii pentru politica agricolă comună au rămas la locul lor.

Există, însă, și un grup de eurodeputați nemulțumiți care consideră că sunt domenii ce ar fi avut nevoie de mai mulți bani.

Un astfel de caz este domeniul managementului granițelor Uniunii, prin agenția Frontex.

Alt caz ar fi programul Erasmus, ce se bucură de un succes atât de răsunător.

Dar dacă ne gândim că, între timp, Uniunea Europeană a cheltuit deja foarte mulți bani pentru chestiuni neprevăzute, de genul crizei imigranților, de pildă, s-ar putea spune că, în ansamblu, bugetul este unul reușit și echilibrat.

Și pentru că dezbaterea pe marginea proiectului de buget pentru anul 2020 a coincins și cu luările de poziție privind drama prin care trece populația kurdă din nord-estul Siriei în urma incursiunii militare turce, eurodeputații au votat și un amendament prin care fondurile pentru Ankara au fost înghețate, mai puțin cele ce vor fi distribuite prin agenții umanitare ale Națiunilor Unite.

Urmează acum trei săptămâni de conciliere între Parlament și Consiliu, în care fiecare dintre părți va prezenta propria viziune asupra proiectului de buget, iar după negocieri va urma votul final.


Etichete bugetueparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live