Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

18 Decembrie 2017
Vizualizari: 555
Comentează add

Discuţii aprinse a generat amendamentul UDMR, care presupunea creşterea de la 71,5 la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit alocate primăriilor.

Proiectul de buget a fost adoptat pe articole în plenul Parlamentului

angela-matei

Foto: Arhivă/ Agerpres.

Proiectul de buget pe anul viitor a fost adoptat pe articole în plenul reunit al Parlamentului.

Lucrările vor fi reluate mâine, pentru analiza anexelor la buget. Dezbaterile de astăzi nu au fost lipsite de tensiuni.

Discuţii aprinse a generat amendamentul UDMR, care presupunea creşterea de la 71,5 la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit alocate primăriilor.

Un astfel de transfer ar fi compensat în bugetele locale efectele scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10 procente - a susţinut senatorul UDMR Tánczos Barna. În comisie propunerea a trecut cu sprijinul PNL, USR şi PMP, însă în plenul Parlamentului nu a întrunit voturile necesare.

Senatorul PMP Eugen Tomac a atras atenţia că această decizie va revolta inclusiv primarii PSD.

Eugen Tomac: Ne-am obişnuit deja ca în acest plen să se dea voturi care nu au nicio logică, pentru că dumneavoastră cei de la PSD în această sală, în acest an, v-aţi dat jos propriul guvern. Astăzi, prin acest vot, v-aţi invitat practic primarii PSD să iasă în stradă.
Reporter: Reprezentanţii majorităţii PSD - ALDE au explicat că o astfel de alocare ar fi avantajat doar municipiile, în defavoarea localităţilor mici, în plus, ar fi creat un dezechilibru major şi în proiecţia bugetară - spune Călin Popescu-Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu: Acest lucru ar produce un dezechilibru major la nivelul bugetului de stat, ar crea un deficit, din câte am înţeles, de aproximativ un miliard de euro, ceea ce nu este acceptat.

Au existat tensiuni între putere şi opoziţie pe teme de procedură, însă s-a reuşit adoptarea pe articole a proiectului bugetului de stat, precum şi a sumelor alocate primilor patru ordonatori de credite, respectiv, Preşedinţie, Senat, Camera Deputaţilor şi Secretariatul General al Guvernului.


Etichete proiectul de bugetparlamentvot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live