Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

23 Aprilie 2019
Vizualizari: 727
Comentează add

Numit "Creator în educaţie", proiectul se adresează cadrelor didactice şi elevilor.

Proiectul "Creator în educaţie", lansat la Palatul Victoria

petruta-obrejan

Foto: gov.ro

Un proiect care urmăreşte facilitarea accesului copiilor la educaţie a fost lansat astăzi la Palatul Victoria.

Numit "Creator în educaţie", proiectul se adresează cadrelor didactice şi elevilor, după cum explică reporterul nostru Petruța Obrejan.


Reporter: Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, crede că sunt necesare noi metode creative pentru a captiva și educa noua generație de elevi. În plus, acești elevi trebuie să fie totodată pregătiţi să facă față provocărilor cu care se vor confrunta la ieșirea de pe băncile școlii.

Ecaterina Andronescu: "Generația pe care noi o avem astăzi în bănci diferă radical de generația de acum 10 ani sau de acum 15-20 de ani, ca urmare obligația noastră, a dascălilor și a decidenților în materie de școală, este să încercăm să ne adaptăm noi, dascălii, la așteptările celor care astăzi sunt școliți în instituțiile noastre de învățământ".


Reporter: Proiectul "Creator de educație" se va desfășura în perioada 2019-2021, iar în acest an se vor acorda 20 de premii pentru modelele de bune practici din învățământul primar, 20 de premii pentru nivelul gimnazial și 10 premii speciale.

Şi premierul Viorica Dăncilă crede că acest proiect vine să sprijine educația de calitate.


Viorica Dăncilă: "Cred în beneficiile acestui proiect, în primul rând pentru copii și tineri care, prin metode creative, personalizate, vor avea un proces de învățare mult mai plăcut și mai facil. Vor fi încurajați să urmeze cursurile și să nu abandoneze școala. Apoi, pentru educatori, învățători și profesori, acest proiect va contribui la recunoașterea muncii lor, la punerea în valoare și promovarea ideilor bune pe care le aplică la clase și care reprezintă o sursă de inspirație și pentru alți dascăli".


Etichete proiectfacilitarea accesului copiilor la educaţielansat la Palatul VictoriaCreator în educaţieecaterina andronescuviorica dancila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live