Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Matei

23 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1489
Comentează add

Executivul a avut în vedere la construirea bugetului un Produs Intern Brut de 623,314 miliarde lei, o creştere economică de 1,6% faţă de 2012 şi o inflaţie medie anuală de 4,3%.

Proiectul bugetului pe 2013 a ajuns în parlament

florin-matei

Şedinţă de guvern. Foto: guv.ro.

Birourile Permanente din Senat şi Camera Deputaţilor au stabilit că până sâmbătă, 26 ianuarie, grupurile parlamentare pot depune amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2013, trimis miercuri la parlament.

Conducerile celor două Camere au decis ca de luni, 28 ianuarie, documentul să fie analizat de comisiile parlamentare de specialitate.

Dezbaterile din plenul reunit al parlamentului asupra proiectului de bugetul de stat sunt programate să înceapă pe 5 februarie, transmite redactorul RRA Iulia Gherman.

Proiectul bugetului de stat pentru acest an a fost avizat miercuri de guvern, iar documentul a fost trimis deja parlamentului.

Executivul a avut în vedere la construirea bugetului un Produs Intern Brut de 623,314 miliarde lei, o creştere economică de 1,6 la sută faţă de 2012, o inflaţie medie anuală de 4,3 la sută, un curs mediu de 4,5 lei pentru un euro. 

Veniturile bugetului consolidat sunt proiectate la 209,2 miliarde lei (reprezentând 33,6% din PIB), iar cheltuielile bugetului general consolidat ar urma să atingă 222,6 miliarde lei (35,7% din PIB), deficitul astfel rezultat fiind calculat la 13,3 miliarde lei (2,1% din PIB). 

Guvernul va cheltui în 2013 cu 15,4 miliarde lei mai mult decât anul trecut, în condiţiile reducerii deficitului bugetar, a declarat la finalul şedinţei de guvern, Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget. 

"Deci avem consolidare fiscală, scade deficitul, scade nevoia de finanţare a statului, în acelaşi timp însă cresc cheltuielile. Cum? Crescând veniturile mai rapid.

"De unde cresc veniturile? Pe deoparte din creşterea economică, pe de altă parte din efectul pachetului fiscal adoptat de guvern. Consolidarea fiscală nu trebuie să însemne austeritate", a spui Liviu Voinea.


Etichete guvernbugetparlamentLiviu Voinea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live