Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

11 Februarie 2019
Vizualizari: 287
Comentează add

Proiectul bugetului intră în dezbaterea Parlamentului

alina-stanuta

 

Proiectul bugetului pe acest an intră în dezbaterea Parlamentului. Votul final urmează să fie dat vineri, după discuţii în plen precedate de depunerea amendamentelor şi examinarea bugetului în comisiile de specialitate.

De altfel, termenul de depunere a amendamentelor a expirat, deja, astăzi, la prânz.

Senatorii şi deputaţii au depus aproximativ 3.000 de amendamente la proiectul legii bugetului, cele mai multe provenind de la opoziţie şi mai exact de la PMP, care a anunţat că a înaintat 2.500 de amendamente.

Propuneri de modificare a bugetelor alocate unor instituţii ar putea veni şi din partea puterii, a PSD.

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, anunţa săptămâna trecută că sumele alocate în plus serviciilor de informaţii trebuie redirecţionate către sănătate.

De la ora 15:00, miniştrii şi ordonatorii principali de credite sunt aşteptaţi la comisii pentru a discuta bugetele şi amendamentele depuse. Reprezentanţii coaliţiei PSD - ALDE, aflate la guvernare, îşi propun ca legea bugetului să aibă un traseu rapid prin Parlament, astfel încât vineri să primească votul final în legislativ. În schimb, opoziţia are multe nemulţumiri, începând cu rapiditatea discuţiilor din comisii şi din plen. Reprezentanţii PNL, PMP şi ai USR reproşează puterii şi faptul că bugetul ar fi nerealist.

Liberalii aduc în discuţie şi posibile motive de neconstituţionalitate, deoarece nu au fost adoptate, înainte de legea bugetului, modificările la Legea finanţelor publice locale.

UDMR aşteaptă amendamentele şi dezbaterile din plen pentru a decide cum votează, deşi săptămâna trecută liderii Uniunii au discutat cu reprezentanţii PSD - ALDE, în special despre nemulţumirea legată de finanţarea autorităţilor locale.
 


Etichete proiectul bugetuluiparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live