Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Februarie 2019
Vizualizari: 1448
Comentează add

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, duminică, premierului şi ministrului de finanţe să reanalizeze sumele alocate serviciilor secrete în acest an.

Proiectul bugetului de stat pentru 2019 în analiza PSD

florin-lepadatu

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, duminică, premierului şi ministrului de finanţe să reanalizeze sumele alocate serviciilor secrete în acest an.

Declaraţia a fost făcută după o şedinţă a Comitetului Executiv al partidului şi după ce liderul social-democrat a stat de vorbă şi cu grupurile parlamentare ale PSD.

Reporter Cătălin Purcaru: "Accentul în cele trei întâlniri ale social-democraţilor a fost pus pe proiectul bugetului de stat pentru 2019.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susţine că cifrele documentului arată foarte bine, însă consideră că o parte din sumele alocate în plus serviciilor de informaţii trebuie redirecţionate către domenii importante, cum ar fi sănătatea.

Ca atare, a cerut Guvernului o analiză în acest sens şi a precizat că, dacă modificarea nu va avea loc la Guvern, vor fi depuse amenamente la dezbaterea documentului în Parlament.

Liviu Dragnea: "Eu cred că un program de alocare gratuită de vitamina D poate fi considerat tot program de siguranţă naţională.

O suplimentare a programului pentru diabetici este tot un program de importanţă naţională şi de siguranţă naţională, pentru că eu cred că sănătatea românilor şi în special sănătatea copiilor români este tot o problemă de siguranţă naţională."

Premierul Viorica Dăncilă susţine relocarea unor fonduri bugetare către sănătate.

Viorica Dăncilă: Avem trei domenii prioritare în care vrem să facem paşi importanţi: sănătate, educaţie şi investiţiile publice.

Bugetul nostru va reflecta tocmai aceste priorităţi."

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că, până luni, se va face o analiză privind relocarea de fonduri bugetare de la servicii la sănătate, astfel încât o formă finală a proiectului de buget să fie prezentată marţi în Guvern, pentru aprobare.

Referitor la nemulţumirea primarilor marilor oraşe, că nu sunt alocate suficiente fonduri, premierul Viorica Dăncilă a precizat că se va ţine cont doar de observaţiile reale şi nu de cele cu scop electoral.

Totodată, liderul social-democrat Liviu Dragnea a precizat că unul dintre pilonii pe care se bazează bugetul de stat pentru acest an îl reprezintă invesiţiile la nivel naţional şi local."


Etichete PSDLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live