Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Decembrie 2021
Vizualizari: 1643
Comentează add

Ministerul Finanţelor a lansat în dezbatere publică proiectul bugetului de stat pe anul viitor.

Proiectul bugetului de stat pe anul viitor, în dezbatere publică

radiojurnal

Foto arhivă

Ministerul Finanţelor a lansat în dezbatere publică proiectul bugetului de stat pe anul viitor.

Documentul se află pe pagina de internet a instituţiei, acolo unde pot fi consultate şi estimările economice pentru următorii trei ani.

Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor, proiectul de buget este configurat pe o creștere economică de 4,6% și un deficit bugetar de 5,84 din Produsul Intern Brut, estimat anul viitor la aproximativ 1.300 de miliarde de lei.

În același timp, inflația medie este prognozată la 6,5%. Potrivit strategiei bugetare, estimările pentru următorii trei ani arată un vârf de creștere economică în 2023 de 5,3% și un ritm mediu anual de 4,9% pe întreg orizontul 2023 - 2025.

Proiecția în privința deficitului bugetar arată o reducere progresivă până în 2025, când ar urma să ajungă la 2,02% din Produsul Intern Brut.

La capitolul alocări bugetare, Ministerul Transporturilor va primi anul viitor fonduri cu 20% mai mari față de anul acesta.

Şi Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va avea un buget substanțial mărit, la fel ca și Apărarea, Educaţia și Cultura, care beneficiază și ele de fonduri în creștere.

Printre instituțiile care primesc bani mai puțini sunt Ministerele Finanțelor, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerul Public. Sănătatea va avea aproximativ același buget ca și anul acesta.

Ministrul finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor şi cel al asigurărilor sociale vor fi depuse mâine la Parlament pentru dezbatere şi vor fi aprobate până la sfârşitul anului


Etichete adrian caciuministerul finantelorproiectbugetdezbatere publicapib(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live