Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Ianuarie 2019
Vizualizari: 735
Comentează add

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de buget de stat pentru acest an va fi publicat mâine pe site pentru a putea fi consultat.

Proiectul bugetului de stat pe 2019 "va fi publicat mâine"

radiojurnal

 Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici (stg) și președintele PSD, Liviu Dragnea (dr). Foto: Agerpres.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de buget de stat pentru acest an va fi publicat mâine pe site pentru a putea fi consultat. Ministrul a făcut aceste precizări după o discuţie de mai bine de trei ore pe care a avut-o cu primarii de municipii nemulţumiţi de preconizatele alocări bugetare din acest an destinate administraţiilor locale.

Eugen Teodorovici a afirmat că două dintre variantele propuse de edili vor fi analizate înainte de a se elabora varianta finală a proiectului de buget de stat.

"Au fost făcute două propuneri să spunem în aceste câteva ore de discuţii pe care o să le analizăm acum la Ministerul de Finanţe şi pentru că am promis că mâine să ieşim cu varianta finală pe care sperăm noi să o agreeze cea mai mare parte dintre cei care au fost astăzi prezenţi la şedinţă. Au fost mai multe propuneri vizavi de împărţirea impozitului pe venit, care rămâne la nivel local de 100% între consilii judeţene, între municipii, oraşe şi comune", susţine ministrul de Finanţe.

La finalul discuţiilor cu ministrul de finanţe, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că în situaţia în care nu se va ţine cont de propunerea ca primăriilor să le fie alocate cel puţin 60% din impozitul pe venit colectat membrii Asociaţiei Municipiilor vor protesta mâine în faţa sediului Guvernului.


Etichete Eugen TeodorovicifinanţebugetGheorghe Falcăprimaribuget localbuget de statguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live