Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Ianuarie 2019
Vizualizari: 504
Comentează add

Declaraţia a fost făcută aseară, la un post de televiziune de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici

Proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna aceasta

radiojurnal

 

La guvern este aşteptat proiectul de buget pe anul în curs. Deja preşedintele Klaus Iohannis a criticat vinerea trecută lipsa unui proiect de buget, arătând că aceasta este o problemă gravă, iar PSD trebuie să vină cu explicaţii.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat aseară, la un post de televiziune, că proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna aceasta şi discutat în parlament la începutul lunii februarie, după întâlnirile cu partenerii sociali. 

Eugen Teodorovici: "Poate chiar săptămâna viitoare (N.r: aceasta)  o să-l prezentăm public, pentru a fi dezbătut, pentru a fi discutat, pentru a lua avizele necesare.

Avem la CSAT avizul, dar mai avem dialogul social, avem Consiliul economic şi social şi Consiliul fiscal, astfel încât atunci când decide parlamentul să intre în şedinţă sau, în fine, să se convoace parlamentul fie la final de ianuarie, fie la începutul lunii februarie, când se decide de către parlament, noi să fi trecut... şi nu e nici un fel de blocaj, sub 3% deficitul bugetar, noi am spus undeva spre 2,9%, în zona aceea, chiar dacă n-avem datele oficiale încă, vor fi date pe execuţia pe decembrie la 25 ianuarie.

Ca ministru de finanţe, totuşi, am anumite elemente şi pot să le şi anticipez, deci nici vorbă de sărit de 3%. Noi am planificat pentru anul trecut 2,97%, dar va fi sub acest nivel pe cash."


Etichete bugetguvernIohannisDancilaTeodoroviciCSATparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live