Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Ianuarie 2019
Vizualizari: 689
Comentează add

Proiectul bugetului de stat pe anul acesta ar urma să fie prezentat de Ministerul Finanţelor marţi seară sau cel mai târziu miercuri dimineaţă.

Proiectul bugetului de stat

florin-lepadatu

 

Proiectul bugetului de stat pe anul acesta ar urma să fie prezentat de Ministerul Finanţelor marţi seară sau cel mai târziu miercuri dimineaţă - a anunţat luni seară, la un post de televiziune, consilierul premierului, Darius Vâlcov.

El a mai spus că la începutul săptămânii viitoare, documentul va intra pentru dezbatere în Parlament şi că la elaborarea proiectului s-a luat în calcul un curs de schimb mai mic de 4 lei şi 70 de bani pentru 1 euro.

Reporter Andrei Şerban: "Luna trecută, premierul Viorica Dăncilă declara în cadrul unei întâlniri neoficiale cu jurnaliştii că Ministerul Finanţelor lucrează la alcătuirea bugetului pe anul acesta, astfel încât să fie onorate toate obligaţiile financiare pe care executivul şi le-a asumat în ultimele luni.

Tot luna trecută, pe la mijlocul ei, CSAT a adoptat bugetul pe anul acesta pentru domeniul securităţii naţionale şi a aprobat planul de înzestrare a armatei 2019- 2028.

Preşedintele Klaus Iohannis declara că obiectivul fundamental de înzestrare constă în dotarea structurilor de forţă cu tehnică şi echipamente militare performante, compatibile cu echipamentele NATO.

Este vorba despre transportatoare blindate pentru trupe, autoturisme de teren blindate şi neblindate de tip uşor, avionul multirol al forţelor aeriene, sistemul de rachete sol-aer cu bătaie mare, vânătorul de mine, corveta multifuncţională, elicopterele de transport personal şi cele echipate cu sisteme de salvare şi evacuare medicală."

Primarii de municipii critică faptul că nu au fost consultaţi la elaborarea bugetului.

Ei se tem că nu vor avea fonduri suficiente.

Asociaţia Municipiilor din România susţine că potrivit unor surse neoficiale, bugetele locale ar primi doar 45-50 % din impozitul pe venit, faţă de 60 %, cât au solicitat autorităţile.

Marţi este programată la Bucureşti o şedinţă a conducerii Asociaţiei Municipiilor, la care au fost invitaţi să participe premierul Viorica Dăncilă şi ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici."


Etichete Bugetfiscimpozite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live