Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

28 Noiembrie 2017
Vizualizari: 790
Comentează add

Un nou gazoduct strategic în lungime de peste 500 de kilometri va parcurge teritoriul României în cadrul proiectului european BRUA.

Proiectul BRUA, "o prioritate pentru guvernul Tudose"

petruta-obrejan

Foto: gov.ro.

Un nou gazoduct strategic în lungime de peste 500 de kilometri va parcurge teritoriul României în cadrul proiectului european BRUA, care va interconecta reţelele de gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

Ceremonia de semnare a contractelor pentru lucrările de execuţie a gazoductului a avut loc în această dimineaţă.

Gazoductul ce îşi propune să traverseze Bulgaria, România, Ungaria şi Austria reprezintă pentru actualul guvern o prioritate, fiind deosebit de important pentru securitatea şi independenţa energetică a României - a declarat astăzi vicepremierul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, valoarea totală a investiţiei este estimată la 480 de milioane de euro, dintre care 180 de milioane reprezintă fonduri nerambursabile.

Marcel Ciolacu: Am reuşit să deblocăm astfel un proiect deosebit de importasnt pentru securitatea energetică a României şi, mai mult, se estimează aproximativ 4 mii de noi locuri de muncă, creşterea cererii de bunuri de consum, atragerea unor venituri suplimentare la bugetul statului, diversificarea resurselor de gaze şi îmbunătăţirea securităţii energetice a României, stimularea altor investiţii şi afceri conexe şi stimularea dezvoltării economiei locale prin creşterea valorii terenurilor aflate în apropierea noii conducte şi creşterea numărului de gospodării agenţi economici ce se vor racorda la reţeaua de gaze naturale.

Toma Petcu, ministrul Energiei, spunea că semnarea contractelor pune România în grafic cu angajamentul faţă de Uniunea Europeană şi faţă de partenerii implicaţi în acest proiect.


Etichete proiectul bruagazoductromaniabulgariaaustriaungariamarcel ciolacutoma petcu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live