Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 August 2019
Vizualizari: 549
Comentează add

Dezvoltarea zăcămintelor descoperite în ultimii ani în Marea Neagră este necesară pentru a se evita creşterea semnificativă a dependenţei ţării noastre de importurile de gaze.

Proiectul de strategie energetică a României

florin-lepadatu

 Foto: romgaz.ro

Dezvoltarea zăcămintelor descoperite în ultimii ani în Marea Neagră este necesară pentru a se evita creşterea semnificativă a dependenţei ţării noastre de importurile de gaze, se arată în proiectul de strategie energetică a României pentru următorii 10 ani, strategie publicată de ministerul de resort.

În document se mai precizează că exploatarea resurselor de hidrocarburi din Marea Neagră va avea o contribuţie majoră la asigurarea securităţii energetice a ţării.

Gazele naturale vor rămâne combustibilul preferat pentru încălzire în mediul urban în România cel puţin până în anul 2030, când, potrivit proiecţiilor, aproape 3,2 milioane de gospodării vor utiliza în principal această resursă energetică pentru încălzire.

În prezent, în România sunt peste 2 milioane de gospodării cu centrale termice individuale, majoritatea aflându-se în mediul urban.

Totodată, se preconizează că preţul gazelor naturale va creşte de la 42 de euro pentru un megawatt oră în prezent, la 55 de euro pentru un megawatt oră în anul 2030, potrivit strategiei energetice pe următorii 10 ani, informează Rador.


Etichete Gaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live