Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 356
Comentează add

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Proiectul de lege privind desființarea SIIJ, în dezbatere publică

radiojurnal

Foto: Facebook.com

Ministerul Justiției a lansat, vineri, în dezbatere publică proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Competențele acesteia vor fi preluate de o structură inspirată din modelul Parchetului European, cu 12 procurori la centru și 30 în teritoriu, toți desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii - a explicat, astăzi, ministrul Cătălin Predoiu.

Vicepreședintele USR, Stelian Ion, consideră că ministrul diminuează competența DNA de a ancheta cazurile de corupție în care ar putea fi implicați magistrați.

În opinia sa, actuala coaliţie, împreună cu șeful statului, doresc un sistem judiciar slab care să răspundă la comenzi politice.

El spune că documentul propus de minister încalcă flagrant una dintre cerințele principale ale rapoartelor MCV și avizele Comisiei de la Veneția și anume, refacerea competențelor parchetelor specializate - DNA și DIICOT.


Etichete siijministerul justitieiparchet europeancsmcatalin predoiu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live