Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Februarie 2021
Vizualizari: 154
Comentează add

Proiectul bugetului pe acest an și cel al asigurărilor sociale urmează să intre în dezbaterea Parlamentului.

Proiectul bugetului pe acest an și al asigurărilor sociale

florin-lepadatu

Foto: cdep.ro

Proiectul bugetului pe acest an şi cel al asigurărilor sociale urmează să intre săptămâna aceasta în dezbaterea Parlamentului.

Documentele au fost aprobate vinerea trecută de Executiv şi trimise spre dezbatere şi vot în Legislativ.

Discuţiile din Parlament sunt aşteptate cu interes, în condiţiile în care social-democraţii au anunţat că vor depune câteva mii de amendamente pentru a-şi exprima, astfel, diferenţele de viziune faţă de proiectul guvernamental.

Clarificări pe tema bugetului şi a contextului economic actual ar putea veni chiar de la premierul Florin Cîţu, invitat, luni în Parlament de către PSD.


Reporter: Alina Stănuţă: "Premierul Florin Cîțu este așteptat în această după-amiază la Camera Deputaților pentru dezbateri politice în cadrul "Orei prim-ministrului", la solicitarea PSD. Parlamentarii social-democrați vor să afle detalii despre Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și despre vizita efectuată recent la Bruxelles de premierul liberal. Cel mai probabil, astăzi va avea loc și o ședință a conducerii Legislativului pentru a decide calendarul dezbaterii și votului, proiectului Legii bugetului de stat și a celui al asigurărilor sociale pentru anul în curs, adoptate vineri seara de Executiv. Premierul Florin Cîțu și-a exprimat speranța că Legislativul va adopta documentul cât mai rapid și spunea că potrivit informațiilor sale, reprezentanții coaliției PNL, USR PLUS, UDMR nu vor depune amendamente. Dacă vor fi acceptate însă modificări prin care crește deficitul, legea ar putea fi retrimisă la Parlament.


Florin Cîțu: "Nu cred că trebuie să depășim acest deficit. Dacă cumva sunt amendamente aprobate în Parlament care depășesc deficitul, vom vedea care este soluția, poate putem să retrimitem legea înapoi în Parlament. Dar eu țin la acest deficit, este un deficit pe care l-am anunțat public, este un deficit care este agreat la nivel internațional și un deficit care pune România în direcția corectă în perioada următoare."

Din opoziție, PSD anunță că pregătește mii de amendamente la legea bugetului, care vizează domenii precum sănătatea, educația sau investițiile, după cum declara prim-vicepreședintele partidului, Sorin Grindeanu.


Sorin Grindeanu: "Nu sunt bani la buget deoarece Guvernul Cîțu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 de miliarde de lei. Astfel, povara austerității este pusă pe salariații bugetari, pe pensionari, pe copii și pe studenți."

Pe de altă parte, astăzi, la Senat este așteptat votul final pe mai multe proiecte de lege inițiate de parlamentarii PSD în legislatura trecută și care vizează domeniul justiției. Toate au rapoarte de respingere.", potrivit Rador.

bu

Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live