Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 197
Comentează add

Proiectul bugetului de stat a fost tema întâlnirii liderilor coaliţiei de guvernare cu preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul bugetului de stat

florin-lepadatu

Foto: presidency.ro.

Liderii coaliției de guvernare au avut marţi o nouă discuție cu președintele Klaus Iohannis pe tema proiectului bugetului de stat pe anul acesta pe care executivul dorește să îl prezinte în parlament în prima parte a lunii viitoare.

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, pentru postul nostru de radio, că obiectivul este ca deficitul să nu depășească 7,1% din PIB.

Discuțiile asupra documentului au loc sub presiunea primarilor, care cer redirecționarea de fonduri către administrațiile teritoriale, dar şi a revendicărilor prezentate în stradă de sindicate, nemulțumite de decizia privind înghețarea salariilor pentru bugetari și de nivelul preconizat pentru majorarea pensiilor.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a subliniat că, în acest moment, construcția bugetară pentru acest an nu prevede creșteri de taxe și impozite.


Ludovic Orban: "Evident, construcția bugetară este afectată de nişte obiective, de niște ținte pe care le avem privitor la deficitul bugetar, privitor la necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanțarea proiectelor care sunt finanțate din fonduri europene; de asemenea, necesitatea de a asigura resurse financiare pentru toate celelalte categorii de programe, inclusiv programele de susținere a mediului de afaceri."

Premierul Florin Cîțu susține, la rândul său, că în această perioadă este important ca resursele bugetare să fie repartizate din perspectiva priorităților care se conturează în perioada următoare și că dialogul cu societatea civilă și cu mediul de afaceri rămâne deschis pentru a găsi soluții comune în vederea relansării economiei, conform Rador.


Etichete cotroceniklaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live