Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

24 Noiembrie 2015
Vizualizari: 348
Comentează add

Uniunea Europeană a elaborat o directivă care stabileşte măsurile practice de punere în valoare a acestei resurse aflate la îndemână, deşeurile.

Proiecte pentru recuperarea şi valorificarea deşeurilor Proiecte pentru recuperarea şi valorificarea deşeurilor - Conține audio

george-nuta

Ţările cu economie dezvoltată au adoptat de o bună bucată de vreme o politică nouă în ceea ce priveşte recuperarea deşeurilor.

Materiile prime sunt mai greu de obţinut, rezervele s-au împuţinat, iar costurile au crescut. Este mai uşor, mai ieftin să recuperezi.

Uniunea Europeană a elaborat o directivă care stabileşte măsurile practice de punere în valoare a acestei resurse aflate la îndemână, deşeurile.

Audio: Europa verde.

Domnul Adrian Bădilă, de la Fundaţia Terra Mileniul III, ne argumentează:

Adrian Bădilă: O directivă a Uniunii Europene care vizează în mod expres ceea ce se numeşte economie circulară. Deci se pune problema nu numai de valorificare a deşeurilor, se pune problema încă din perioada de proiectare şi de extragere a resurselor, de valorificare a acestora, astfel încât, pe tot acest circuit, la final cantitatea de deşeuri să fie cât mai mică.

Reporter: Graţie noii politici, unele ţări din Uniunea Europeană au ajuns să recupereze circa 50% din deşeuri. La noi procentul, este de numai 3%. Aţi implementat un proiect în valoare de 70 de mii de euro, bani europeni pentru mărirea procentului de recuperare. S-a elaborat un studiu. Ce importanţă are el pentru îmbunătăţirea procesului?

Adrian Bădilă: Pe baza studiului avem patru oraşe, Constanţa, Buzău, Sfântu Gheorghe şi Cluj, unde se desfăşoară o dezbatere ca societatea civilă să facă presiune, astfel încât să intrăm în normalitate în sensul valorilor Uniunii Europene.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxellesProiecte pentru recuperarea şi valorificarea deşeuriloradrian badila

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live