Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Iunie 2022
Vizualizari: 134
Comentează add

Proiecte pe agenda Executivului.

Proiecte pe agenda Executivului

florin-lepadatu

  Foto: gov.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Guvernul va prezenta după sedinţa de astăzi un mecanism de compensare a preţului la pompă pentru benzină şi motorină.

Actul normativ care va sta la baza acestui mecanism va fi adoptat probabil în altă reuniune a executivului, de la începutul săptămânii viitoare.

Măsura ar urma să fie aplicată pe o perioadă de cel puţin trei luni, începând cu 1 iulie.

Compensarea va fi suportată de la buget, iar guvernul analizează că o parte din aceasta să fie acoperită şi de companii din domeniu.

Ce alte proiecte are executivul pe agendă aflăm de la Andrei Şerban: ”În şedinţa de astăzi, executivul are pe ordinea de zi proiectul unei ordonanţe de urgenţă privind turismul. Obiectivul este acela de a deveni operaţionale organizaţiile de management al destinaţiilor. Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă va stabili ca până cel mai târziu la data de 1 august a fiecărui an cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat să fie stabilită prin ordin al ministrului sănătăţii. Printr-un proiect de hotărâre, Ministerul Sănătăţii va prelua atribuţiile Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor de vaccinare împotriva COVID-19 şi tot printr-o hotărâre, executivul va aproba normele metodologice de aplicare a prevederilor legii privind reglementarea activităţii prestatorului casnic.”


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live