Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

5 Martie 2021
Vizualizari: 143
Comentează add

Proiecte noi pentru Bucureşti.

Proiecte noi pentru Bucureşti

petrut-hirtescu

Foto: RRA / Adriana Tudose

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 martie, ora 13:00) - Realizator: "Modernizarea sistemului de termoficare din Bucureşti va costa un miliard de euro.

Investiţia urmează să fie finanţată din fonduri europene prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă, a anunţat astăzi primarul general Nicuşor Dan.

El a promis şi că din iarna viitoare nu vor mai fi probleme în sudul capitalei pentru că va fi operaţionalizată o centrală termică provizorie, care să asigure suplimentarea agentului termic.

Totodată, pentru încurajarea transportului în comun şi reducerea aglomeraţiei, primăria va cere finanţare pentru o linie de metrou uşor de suprafaţă şi extinderea reţelei de tramvaie - a mai spus primarul general.


NIcuşor Dan: "Proiectul cel mai important pe care îl propunem este metroul de suprafaţă. Propunem de asemenea şi modernizarea şi extinderea liniilor de tramvai; ne dorim electrificarea transportului public din Bucureşti, şi printre proiectele pe care le propunem se numără atât achiziţia de tramvaie, la tramvaie suntem deficitari, cât şi transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze cu autonomie. Avem un proiect consistent de piste de biciclişti în zona metropolitană."


Reporter: Tarifele pentru transportul comun de suprafaţă ar putea să fie majorate dar doar atunci când Societatea de Transport Bucureşti va pune la dispoziţia călătorilor linii modernizate şi vehicule noi - a mai spus primarul general."


Etichete bucureştiapartamenteblocuri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live