Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

26 Martie 2011
Vizualizari: 2363
Comentează add

Republica Moldova va primi 100 de milioane de euro nerambursabili din partea guvernului României, împrumut ce va fi utilizat pentru dezvoltarea unor proiecte din zona regională, în special infrastructură, drumuri şi învăţământ.

Proiecte în R. Moldova, finanţate de la Bucureşti

razvan-stancu

Marcel Răducan, ministrul construcţiilor din Republica Moldova. Foto: Agerpres Arhivă.

Ministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor din Republica Moldova, Marcel Răducan, a declarat într-un interviu la Radio România Actualităţi că autorităţile din România şi Republica Moldova au convenit asupra "unui plan pentru împrumutul nerambursabil de 100 de milioane de euro" acordat Republicii Moldova de către guvernul de la Bucureşti pentru dezvoltarea unor proiecte din zona regională, în special infrastructură, drumuri şi învăţământ.

Secretarul de stat din ministerul dezvoltării regionale din România, Răzvan Murgeanu, a completat în cadrul aceleeaşi emisiuni că autorităţile de la Chişinău au realizat planul de a utiliza concret banii "într-un timp foarte scurt".

"În două săptămâni noi vom primi proiectele, ne vom da girul şi vor începe licitaţiile la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor din Republica Moldova.

"Urmează ca noi să trimitem banii în tranşe, în urma execuţiei lucrărilor de infrastructură şi de infrastructură şcolară pe care comunităţile locale le vor face.

"Sperăm ca undeva la sfârşitul acestui an, mare parte din aceşti bani să fie cheltuiţi", a mai afirmat Răzvan Murgeanu în emisiunea "Matinal de Weekend" de la Radio România Actualităţi.

"Proiecte de importanţă locală"

În cadrul unei vizite întreprinse la începutul anului 2010 la Chişinău, preşedintele Traian Băsescu declarase că România va oferi un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro pentru proiecte de infrastructură în educaţie şi pentru proiecte de importanţă locală.

"România va oferi un sprijin financiar nerambursabil derulabil în patru ani, între 2010-2013 inclusiv, bani care vor fi daţi în patru tranşe anuale, destinaţi proiectelor de infrastructură în educaţie şi proiectelor de importanţă locală", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a menţionat că sprijinul financiar nerambursabil se face cu respectarea standardelor europene de finanţare.


Etichete Republica MoldovaChişinăuMarcel RăducanRăzvan Murgeanudezvoltare regionalăîmprumut

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live