Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Mai 2022
Vizualizari: 206
Comentează add

Mai mulți investitori străini au anunțat lansarea unor proiecte de producție a componentelor și panourilor fotovoltaice în România.

Proiecte de producție a componentelor și panourilor fotovoltaice în România

florin-lepadatu

  Foto: http://www.worldbank.org/en/news.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Mai mulți investitori străini au anunțat, astăzi, lansarea unor proiecte de producție a componentelor și panourilor fotovoltaice în România, dincolo de cele existente.

Ei declarau astăzi la RESinvest, cea mai mare conferință a industriei de energie regenerabilă din România și Europa de Sud-Est, că autoritățile ar trebui să îmbunătățească legislația, astfel încât investițiile să poată fi făcute mai rapid.

Președintele Comisiei pentru energie din Parlamentul European, Cristian Bușoi, spune că aceleași măsuri pentru simplificarea birocrației sunt discutate în acest moment și la nivel comunitar, și vor fi obligatorii pentru toate statele.


Cristian Bușoi: ”O inițiativă a Comisiei Europene, care vine ca o măsură cerută insistent de piață, va înlesni și va scurta timpul pentru obținerea avizelor pentru instalarea unităților regenerabile. În trecut, aceste proceduri îngreunau foarte mult punerea în funcțiune și investiția în sine. Uniunea Europeană vrea să modifice legislația, iar statele să se plieze pe această structură și există și termene propuse. Spre exemplu, perioada de avizare să nu depășească șase luni pentru proiectele de modernizare sau mărire a capacității sau un an în cazul unităților noi.”


Etichete Fotovoltaiceenergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live