Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

1 Februarie 2022
Vizualizari: 563
Comentează add

Ordonanța de urgență privind scăderea facturilor la energie electrică și gaze naturale a intrat deja pe traseul legislativ al Senatului.

Proiecte de lege în noua sesiune parlamentară

amalia-bojescu

   Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Astăzi începe o nouă sesiune parlamentară, în care senatorii și deputații vor avea în atenție mai multe proiecte de lege în domenii precum energia, justiția, sănătatea și economia. O urgență o reprezintă reducerea facturilor la gazele naturale și energia electrică. Pe agenda legislativului se află și desființarea Secției Speciale pentru magistrați, iar parlamentarii ar urma să ia o decizie și în ceea ce privește certificatul COVID. 

Ordonanța de urgență privind scăderea facturilor la energie electrică și gaze naturale a intrat deja pe traseul legislativ al Senatului, iar 15 februarie este termenul limită pentru depunerea raportului comisiilor de specialitate.
 
Social-democraţii anunţă că vor depune iniţiative legislative punctuale, ca rezultat al analizei Comisiei de anchetă privind creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.
 
Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, spune că ar putea fi modificat cadrul legislativ în cazul unor hidrocentrale fără aviz de funcționare.
 
Radu Oprea: Este vorba despre acele hidrocentrale care nu au aviz astăzi și unde, din discuțiile împreună cu reprezentanții Ministerului Mediului, autorităților competente, a rezultat că s-ar putea modifica cadrul legislativ, astfel încât acei 600 de megawați, care ne-ar fi extrem de necesari în acest moment, să poată să fie puși în funcțiune cât mai repede.
 
Tot în domeniul energiei, liberalii au solicitat adoptarea rapidă a Legii Offshore, care ar debloca proiectele de extragere a gazelor naturale din Marea Neagră.
 
Un proiect de lege care a rămas în dezbaterea Camerei Deputaților după ce a fost respins în Senat este cel care instituie obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. Partenerii din coaliția de guvernare au păreri diferite cu privire la utilitatea acestuia, însă PNL spune că va susține orice soluție care va duce la creșterea vaccinării.
 
Președintele PNL, Florin Cîțu: Depinde ce vrem. Vrem să avem un număr mai mare de persoane vaccinate? Care este obiectivul? Mai puține persoane infectate sau nu?
 
Din opoziție, USR anunță că va depune un proiect de lege potrivit căruia, cetățenii sancționați pentru necompletarea formularului digital de intrare în țară să poată primi banii înapoi.
 
Liderul USR, Dacian Cioloș: Mai mulți cetăţeni români s-au trezit direct cu amenzi acasă, unii dintre ei nu au completat formularul pentru că nu au fost informați la timp că e obligatoriu. Cei care au fost amendați pe nedrept să li se restituie valoarea amenzii pe care au plătit-o.
 
Un alt proiect de lege important, inițiat de Ministerul Justiției, pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, va ajunge și el în Parlament în prima parte a acestei luni. În prima zi a sesiunii parlamentare, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, se vor alege noii membri ai Birourilor Permanente. 
 

Etichete sesiune palamentaraparlamentlegireducerea facturilor la gazele naturale și energia electrică(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live