Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

9 August 2017
Vizualizari: 660
Comentează add

Guvernul discută în cadrul şedinţei săptămânale, proiectul legii vaccinării pe care doreşte să îl trimită Parlamentului.

Proiecte de lege în discuţie la Guvern

andrei-serban

Ședință a guvernului condus de Mihai Tudose. Arhivă Foto: Mugur Mihăiță.

Guvernul discută în cadrul şedinţei săptămânale, proiectul legii vaccinării pe care doreşte să îl trimită Parlamentului.

Miniştrii mai discută şi un alt proiect de lege, privind tele-munca, prin care angajaţii vor putea să lucreze de acasă folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a prezentat la începutul şedinţei de guvern câteva elemente foarte generale ale proiectului de lege a vaccinării şi a precizat că acesta va fi trimis parlamentului ca propunere legislativă şi nu va fi promovat prin ordonanţă de urgenţă.

Din informaţiile pe care le-am obţinut în ultima perioadă, legea vaccinării va susţine mai bine programul naţional de vaccinare şi va garanta părinţilor dreptul de a primi vaccinuri de calitate pentru copiii lor.

Părinţii vor fi obligaţi să se prezinte la medicul de familie pentru a fi informaţi în legătură cu beneficiile vaccinării, în cazul neprezentării aceştia vor fi amendaţi.

De asemenea, părinţii vor avea dreptul, în scris, să refuze vaccinarea.

Florian Bodog spunea astăzi că în ultima lună au fost vaccinaţi 67.000 de copii. 43.000 nu au fost găsiţi la domiciliu, dar vor fi căutaţi din nou, iar rata de refuz al vaccinării este 12%.

Miniştri mai dezbat astăzi şi un nou contract de muncă, numit tele-munca. Este vorba de un proiect de lege care va permite angajatului să lucreze de acasă, o zi sau mai multe pe lună, folosind tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor.


Etichete guvernproiecte de legeministrul sănătăţiiFlorian Bodogproiectul legii vaccinării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live