Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2020
Vizualizari: 387
Comentează add

Proiecte de lege depuse la Parlament

radiojurnal

Foto: cdep.ro

PNL a depus la Parlament un proiect de lege prin care senatorii și deputații ar urma să nu mai beneficieze de indemnizația pentru limită de vârstă.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat că modificarea este în acord cu observațiile Curții Constituționale și vizează pensiile speciale ale parlamentarilor.


Florin Roman: Proiectul nostru de lege cuprinde toate observațiile emise de Curtea Constituțională pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere, nu vor mai avea nici un motiv să respingă sau să declare neconstituțional un proiect de lege care este făcut în baza solicitărilor celor de la Curtea Constituțională și care, așa cum am spus, sper să fie adoptat în regim de urgență, pentru că partidele mari din Parlamentul României, cel puțin declarativ, au spus că vor susține orice proiect de lege constituțional pentru eliminarea pensiilor senatorilor și deputaților.


Realizator: Florin Roman a mai spus ca PNL a introdus și un amendament privind impozitarea cu peste 90% a pensiilor speciale.


În replică, PSD susţine că singura soluție este impozitarea tuturor pensiilor speciale și de serviciu, întrucât acestea nu pot fi eliminate în totalitate.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a făcut un apel către toate grupurile parlamentare pentru consens pe un proiect care să stabilească inclusiv plafonul de impozitare, dar a venit și cu un apel către guvern.


Alfred Simonis: Fac apel la cei de la PNL și la domnul Ludovic Orban. Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina deîndată pensiile speciale, le poate impozita cu procentul cu care consideră oportun și acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR - şi anume: ordonanța de urgență. Dacă cei de la PNL doresc acest lucru pot în seara aceasta, mâine dimineață, să emită ordonanță de urgență pentru impozitarea cu peste 90% a tuturor pensiilor speciale. În felul acesta nu se mai prelungeşte la nesfârşit această dezbatere despre cine, cât și dacă se impozitează pensiile speciale.


Etichete psdparlamentpnl(RS)indemnizatieflorin roman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live