Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

7 Decembrie 2018
Vizualizari: 495
Comentează add

Guvernul se reuneşte într-o şedinţă în care ar urma să aprobe, între altele, majorarea salariului minim brut pe ţară.

Proiecte aflate pe ordinea de zi a guvernului

petruta-obrejan

Guvernul se reuneşte de la această oră într-o şedinţă în care ar urma să aprobe, între altele, majorarea salariului minim brut pe ţară.

Miniştrii îşi propun să discute în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de acte normative.

De departe, cel mai aşteptat demers este, aşa cum spuneai şi tu, cel cu privire la majorarea salariului minim brut pe ţară, care ar urma să ajungă, începând cu 1 ianuarie anul viitor, de la 1.900 de lei la 2.080 de lei, dar şi a salariului minim diferenţiat, preconizat să atingă pragul de 2.350 de lei, la care se va ţine cont doar de studii şi nu de vechime.

Autorităţile consideră că această măsură ar veni în sprijinul persoanelor salariate aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială şi ar apropia, totodată, veniturile de cele existente în ţările dezvoltate din Uniunea Europeană.

În şedinţa de astăzi se vor aduce o serie de modificări şi completări regimului stării de asediu şi regimului stării de urgenţă, dar se va propune şi instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Un alt proiect vizează aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum şi pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul de cerere 2018.

Tot astăzi, miniştrii ar putea discuta şi despre acordarea, până în 2020 inclusiv, a voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din sistemul public.


Etichete guvernsalariul minim brutproiecteregimul stării de asediuregimul stării de urgenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live