Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

11 Martie 2021
Vizualizari: 503
Comentează add

Salariaţii de la stat sau de la privat care ajung la vârsta de pensionare pot continua să lucreze până la 70 de ani, potrivit unui proiect de lege lansat în dezbatere publică.

Proiect: Salariaţii ar putea continua să lucreze până la 70 de ani

petrut-hirtescu

  FOTO: https://www.facebook.com/RalucaTurcan.

Salariaţii de la stat sau de la privat care ajung la vârsta de pensionare pot continua să lucreze până la 70 de ani, potrivit unui proiect de lege lansat astăzi în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

Actul normativ mai prevede că aceşti angajaţi pot continua să muncească până la această vârstă, timp în care plata pensiei va fi suspendată doar pentru cei din sectorul public.

Raluca Trucan, ministrul muncii: Este vorba de o opţiune a angajatului pentru a munci în continuare, chiar dacă a ajuns la vârsta legală de pensionare, şi aduce avantaje, pe lângă faptul că rămâne persoana activă şi în câmpul muncii, şi posibilitatea de a avea un nivel al salariului la care se afla în momentul îndeplinirii vârstei de pensionare. Vorbim aşadar despre un drept şi nu de o obligaţie. Legal rămâne posibilitatea oricărei persoane de a se pensiona la vârsta legală de pensionare, fără nicio îngrădire.
 
Știrile Radio România Actualități

LIVE VIDEO: Ministrul muncii, Raluca Turcan

(PH)

Etichete salariatipensie70 de aniministerul munciiRaluca Turcan(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live