Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

17 Septembrie 2019
Vizualizari: 511
Comentează add

Primăria Parisului lansează astăzi un nou proiect - o hartă care poate fi accesată online, pentru a vedea nivelul de poluare în capitala franceză.

Proiect prin care locuitorii pot vedea nivelul de poluare din Paris

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Primăria Parisului lansează astăzi un nou proiect - o hartă care poate fi accesată online, pentru a vedea nivelul de poluare în capitala franceză.

Datele vor fi permanent actualizate, iar utilizatorii vor avea posibilitatea de a compara cifre din zile sau perioade diferite.

Corespondentul Radio România Actualităţi la Paris, Daniela Coman, ne spune mai multe despre această iniţiativă a autorităţilor pariziene, lansată în ajunul Zilei Mondiale pentru Calitatea Aerului, care va fi marcată mâine în întreaga lume.

Reporter: Harta, ce va fi actualizată din oră în oră, indică nivelurile de dioxid de carbon, ozon și particule fine pentru fiecare zonă a capitalei franceze. Datele respective provin din măsurătorile celor aproximativ 400 de aparate cu senzori instalate în urmă cu doi ani pe străzile Parisului, precum și a ministațiilor de înregistrare a valorilor de substanțe poluante din aer ce funcționează în apropierea a peste 50 de școli pariziene. Atât autoritățile locale, cât și asociațiile ecologiste consideră că o mai bună informare a cetățenilor va duce la responsabilizarea acestora și la o raportare mai corectă a lor la problemele de mediu, întrucât o mare parte din substanțele nocive din atmosferă sunt consecință a traficului rutier, oamenii ar trebui încurajați să folosească tot mai puțin automobilul în oraș. La nivel european, 400.000 de decese premature sunt puse pe seama concentrațiilor mari de poluanți atmosferici, între care particulele fine și ultrafine de praf, dioxidul de azot și ozonul, potrivit datelor pe anul trecut ale Agenției Europene de Mediu.


Etichete FranţaParisEiffelpoluare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live