Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 August 2019
Vizualizari: 395
Comentează add

Din ianuarie 2020, vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete

Proiect PMB: Vinietă pentru autoturismele care intră în București

radiojurnal

Gabriela Firea, primarul Capitalei. Foto: Arhivă.

Din ianuarie, anul viitor, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete.

De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei, iar cele Euro 3 vor trebui să achite o taxă.

Sunt informaţiile cuprinse într-un proiect prezentat, astăzi, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care susţine că măsura este necesară pentru diminuarea poluării şi că, în plus, va reduce şi traficul.

Potrivit proiectului, maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti-Ilfov vor trebui să achite o vinietă electronică pentru accesul în Capitală de 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an.

Pentru accesul în centrul oraşului a maşinilor Euro 3 va trebui achitată o vinietă de 75 de lei pe lună sau 900 de lei pe an.

Fac excepţie maşinile serviciilor de urgenţă şi cele ale corpului diplomatic, dar nu şi cele ale riveranilor.

Gabriela Firea, primarul general: "Autoturismele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi zona metropolitană, adică judeţul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că şi-au achiziţionat o vinietă de Bucureşti, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Mă refer, repet, la maşini înmatriculate în celelalte judeţe şi în alte ţări, fireşte, inclusiv Bulgaria. Cât priveşte aceste autoturisme neînmatriculate în Bucureşti sau Ilfov, dar care au un grad mare de poluare, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei, zona care este cea mai poluată şi care ne aduce cele mai multe neplăceri din punct de vedere al sănătăţii populaţiei".


Etichete autovehiculeeuro 3primaria capitaleibucurestiilfovgabriela firea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live