Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Arina Petrovici

7 Mai 2013
Vizualizari: 1125
Comentează add

Preşedintele CE alături de alte oficialităţi europene vor participa la o conferinţă care va avea în centru un proiect detaliat vizând crearea unei Uniuni Economice şi Monetare.

Proiect pentru o Uniune Economică şi Monetară

arina-petrovici

EuranetPlus.

La Bruxelles, se desfăşoară marţi o conferinţă la nivel înalt, având în centru proiectul detaliat al Comisiei Europene privind crearea unei Uniuni Economice şi Monetare viabile.

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi vicepreşedintele Olli Rehn, alături de alte oficialităţi europene, reprezentanţi ai Parlamentelor ţărilor membre ale Uniunii Europene, dar şi de experţi şi personalităţi ale comunităţii academice vor participa la o conferinţă care va avea în centru un proiect detaliat vizând crearea unei Uniuni Economice şi Monetare.

Totodată, conferinţa urmăreşte aprofundarea dezbaterii asupra principiilor şi a obiectivelor presupuse de acest proiect, cu accent pe guvernanţa economică, uniunea bancară şi chestiunea legitimităţii şi responsabilităţii democratice.

Audio: Proiect detaliat pentru o Uniune Economică şi Monetară.

Participanţii vor fi interesaţi şi de relevanţa acestor concepte în rândul cetăţenilor europeni şi al guvernelor statelor membre ale Uniunii.

În noiembrie anul trecut, Comisia Europeană a prezentat un proiect detaliat pentru o Uniune Economică şi Monetară veritabilă şi aprofundată, în care şi-a expus viziunea legată de o arhitectură solidă şi stabilă în domeniile financiar, bugetar, economic şi politic.

Proiectul precizează calea de urmat pentru atingerea obiectivului, precum şi măsurile care vor trebui luate pe termen scurt, mediu şi lung, în vederea consolidării stabilităţii zonei euro şi a Uniunii Europene în ansamblul său.

Preşedintele Barroso afirma, atunci, că este conştient de faptul că unele ţări vor cere mai multă disciplină, iar altele mai multă solidaritate.

Mesajul principal al acestui proiect detaliat este, însă, că ambele sunt necesare.

"Avem nevoie, în Uniunea Economică şi Monetară, de un proces care asociază această solidaritate crescută cu un plus de disciplină, astfel încât să ajungem la o construcţie credibilă şi profundă" – explica Jose Manuel Barroso.

De la lansarea acestui proiect, în noiembrie 2012, Comisia Europeană a venit deja cu răspunsuri concrete la unele dintre propuneri, publicând două comunicări – una privind punerea la punct a unei coordonări prealabile a proiectelor de reformare amplă a politicilor economice şi o alta, legată de crearea unei instrument de convergenţă şi competitivitate.


Etichete BruxellesComisa EuropeanăUniunea EuropeanăeuroEuranetPlusJose Manuel BarrosoOlli RehnUniunea Economică şi Monetară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live