Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Martie 2016
Vizualizari: 924
Comentează add

Proiectul "Regiuni mai puţin dezvoltate", a fost unul dintre subiectele discutate de preşedintele Klaus Iohannis şi de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Proiect european, discutat de Klaus Iohannis și Corina Crețu

radiojurnal

Corina Crețu și Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Proiectul "Regiuni mai puţin dezvoltate", lansat în premieră în România şi care vizează zonele sărace ale ţării, a fost unul dintre subiectele discutate astăzi de preşedintele Klaus Iohannis şi de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Prin acest program, Comisia Europeană va sprijini regiunile care au un PIB sub 50% din media Uniunii Europene, pentru a identifica şi depăşi blocajele cu care se confruntă în utilizarea fondurilor comunitare.

Potrivit unui comunicat, în cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat şi despre revizuirea mecanismelor de evaluare şi relansarea absorbţiei fondurilor europene, dar şi despre importanţa finanţării proiectelor în domenii precum: educaţia sau sănătatea.

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, a fost și la Institutului de Endocrinologie din Bucureşti "C.I. Parhon", unde a vizitat cele cinci laboratoare noi ale unităţii, finanţate din fonduri europene.  

Corina Creţu: ”În domeniul cercetării sanitare, cred că este foarte important să investim. Cercetarea şi dezvoltarea, inovarea sunt priorităţi zero şi pentru Comisia Europeană.

”Institutul Parhon cred că este un exemplu pentru modul în care au reuşit să se modernize şi, inclusiv să dezvolte reţeaua de cercetare care este atât de necesară pentru domeniul sanitar”, a afirmat comisarul european Corina Creţu.


Etichete Regiuni mai puţin dezvoltateproiectpreşedintele Klaus Iohanniscomisarul european pentru politică regionalăCorina Creţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live