Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Iunie 2022
Vizualizari: 300
Comentează add

Valoarea investiției este de circa 2.000.000 euro. Proiectul va fi implementat în următoarele 12 luni și are ca obiectiv fluidizarea traficului de mărfuri între UE și Rep. Moldova.

Proiect de reabilitare a infrastructurii de transport în zona Iași-Ungheni

radiojurnal

  Foto: Adriana Tudose / RRA

La Iaşi a fost lansat astăzi proiectul privind reabilitarea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Iaşi - Ungheni. Aceasta are o valoare de aproximativ două milioane de euro şi va fi implementat în următoarele 12 luni.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a precizat că obiectivul principal este acela de a fluidiza traficul de mărfuri dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, în zona judeţului Iaşi, România, şi raionul Ungheni, Republica Moldova.


Mihai Chirica: Suntem într-o fază destul de avansată şi o vom duce la bun sfârşit. Avem în vedere inclusiv traficul de mărfuri dintre Republica Moldova şi România, deci comunitatea europeană, şi pică foarte bine în contextul în care Republica Moldova a primit, să spunem, aprobarea pentru a începe demersurile de aderare la comunitatea europeană.
 

Vicepreşedintele Consiliului Raional Ungheni, Vasile Lupu, a declarat că acest proiect va reabilita şi infrastructura rutieră din Vama Sculeni şi se are în vedere construirea unui pod transfrontalier în zona Ungheni.


Vasile Lupu: Până la moment, acest drum era într-o stare foarte deplorabilă, să zicem aşa, şi la moment, cu sprijinul părţii europene, cât şi a României, acest drum va fi reabilitat şi adus la standardele europene. Este un beneficiu atât pentru agenţii economici care merg spre vama Sculeni, cât şi pentru cetăţenii care sunt în municipiul şi în raionul Ungheni. În timpul apropriat va fi construit şi un pod, care va trece prin municipiul Ungheni, iarăşi, din nou, va uşura fluidizarea traficului care merge spre punctul de trecere Sculeni.


A consemnat Constantin Mihai de la Radio România Iaşi.


Etichete iași - ungheniinfrastructură transportproiect

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live