Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2022
Vizualizari: 310
Comentează add

Ministerul Muncii lucrează la un nou proiect de ordonanţă de urgenţă privind acordarea şomajului tehnic.

Proiect de OUG privind acordarea şomajului tehnic

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Ministerul Muncii lucrează la un nou proiect de ordonanţă de urgeţă privind acordarea şomajului tehnic pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, în condiţiile în care cel anterior a expirat la 31 decembrie - a declarat, pentru Radio România Actualităţi, ministrul Marius Budăi.

Pentru acest proiect au fost obţinute majoritatea avizelor necesare şi urmează să fie depus la Secretariatul General al Guvernului.


Marius Budăi: Este doar un instrument pe care îl punem la dispoziţia angajaţilor şi angajatorilor, să fie ca o protecţie socială în situaţia în care se vor impune restricţii din cauza situaţiei pandemice. Suntem în vacanţă parlamentară, iar atribuţiile Guvernului în emiterea ordonanţelor de urgenţă pe această perioadă ştiţi că este cu totul şi cu totul în situaţii speciale şi, atunci, ne vom coordona cu Parlamentul, vom vedea cum putem convoca birourile permanente sau Biroul de la Senat, unde putem depune proiectul în calitate de primă Cameră sesizată. Eu, cel puţin, doresc ca acest proiect să fie aprobat cât mai repede.


Realizator: Aceste măsuri ar urma să se aplice până la 31 martie. Indemnizaţia plătită către angajaţi rămâne neschimbată, de 75% din salariul de bază, corespunzător locului de muncă - precizează reporterul nostru Daniela Vasilescu.


Etichete ministerul munciisomaj tehnic(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live