Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

9 Noiembrie 2021
Vizualizari: 382
Comentează add

Fondurile de dezvoltare regională vor putea ajunge mai uşor la autorităţile locale prin adoptarea unor strategii cuprinse într-un proiect de lege.

Proiect de lege privind strategiile teritoriale, dezbătut de deputați

amalia-bojescu

Foto cdep.ro

Fondurile de dezvoltare regională vor putea ajunge mai uşor la autorităţile locale prin adoptarea unor strategii cuprinse într-un proiect de lege care ar urma să primească aprobarea Parlamentului.

Astăzi, măsurile au fost dezbătute de deputaţi, dar votul a fost amânat.

Suma alocată pentru aceste strategii teritoriale se calculează procentual, în raport cu suprafaţa, numărul de localităţi şi de locuitori din judeţele prevăzute.

Deputatul PNL Florin Roman sublinia că măsurile luate vor duce la descentralizare cheltuielilor pentru proiectele de investiţii necesare comunităţilor locale.


Florin Roman: Practic, dăm o şansă reală de absorbţie eficientă a fondurilor europene, indiferent de modalitatea de alocare.


Reporter: Şi deputatul UDMR Benedek Zacharie a vorbit despre descentralizarea cheltuielilor şi dezvoltarea regiunilor mai sărace ale ţării.


Benedeck Zacharie: Dăm posibilitatea acelor investiţii teritorial integrate, cu care sperăm noi ca în următorii ani să se dezvolte ţara.


Reporter: În favoarea proiectului s-au pronunţat şi deputaţii PSD, în timp ce grupul AUR preciza că fondurile nu trebuie alocate pe criterii etnice. Votul asupra proiectului de lege se va da săptămâna viitoare, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

(RS)


Etichete dezvoltare regionalacamera deputatilor(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live