Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1135
Comentează add

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tariceanu au depus o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale.

Proiect de lege pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale

radiojurnal

Regele Mihai I și principesa Margareta. Foto: facebook.com/FamiliaRegala

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tariceanu  au depus o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

Propunerea legislativă prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică.

Proiectul propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, şi cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfaşurarea optimă a activităţilor şi funcţiilor de reprezentare ale acesteia.

În prezent, şeful Casei Regale a României este Regele Mihai I, iar după moartea lui funcţia va reveni Principesei Moştenitoare Margareta.

Fostul suveran are 96 de ani, are cancer, iar acum două zile Casa Regală a anunţat că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. Regele, care se află la reşedinţa sa din Elveţia, a fost împărtăşit ieri seară de un preot ortodox român.


Etichete Casa Regalăstatut juridicutilitate publică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live