Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

14 Octombrie 2021
Vizualizari: 159
Comentează add

Categoriile profesionale din spitalele publice și private ar putea să fie obligate să prezinte certificatul verde.

Proiect de lege: Certificat verde pentru mai multe categorii de personal

adriana-turea

 Cseke Attila. Foto: Agerpres.

Personalul din spitale, din Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, din Casa Națională de Asigurări de Sănătate și instituțiile din subordine va fi obligat să prezinte certificatul verde la începerea programului de lucru, prevede un proiect de lege depus astăzi, la Parlament, de un grup de senatori și deputați.


Reporter: Adriana Turea - Categoriile profesionale din spitalele publice și private ar putea să fie obligate să prezinte certificatul verde.

Acesta va îndeplini una din condițiile "vaccinare împotriva COVID-19" sau "deținătorul actului a trecut prin boală și se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau rezultatul negativ al unui test PCR sau al unui test antigen rapid".

În cazul unităților publice, testele vor fi plătite de angajat, însă pentru cei care demonstrează cu documente medicale că au contraindicații la vaccinare testele se vor plăti de angajator. Pentru unitățile private, costurile vor fi suportate, conform procedurilor stabilite la nivelul acestora, fie de către angajați, fie de către angajator.

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, spune că față de varianta care se află în prezent în dezbatere publică noua versiune prevederi introducerea obligativității certificatului digital și pentru Ministerul Sănătății și unitățile subordonate, respectiv pentru reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și unitățile subordonate acesteia.

(RS)


Etichete certificaf verdeproiect de legeministerul sanatatiispitalem inspcnas(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live